Muziek

Met veel plezier en liefde voor muziek, taal, verhalen, veelal geïnspireerd door de liefde, zing ik vaak onbekende en bekende nummers in een nieuw jasje. Het swingt, het raakt, en zorgt hopelijk voor een glimlach op je gezicht.

Ik zing al sinds ik klein ben en dat klinkt pas echt lekker sinds ik de kleinkunstacademie heb afgerond in 2004 en vervolgens veel op tournee ben geweest met mijn solovoorstellingen (muziektheater).  Het swingt, het raakt, en zorgt hopelijk voor een glimlach op je gezicht. Kortom; Ik hou van zingen en van performen en daarmee verbinding te maken met anderen en puur te genieten. Van intiem diner of verjaardag tot huwelijk of groot bedrijfsfeest, niks is te gek. Met een kleine bezetting of groot.

 

 

 

Tussen 2014 en 2016 heb ik een reeks huiskamerconcerten gemaakt met oude soul en blues onder begeleiding van gitaar en trompet. Inmiddels heb ik een breed en rijk repertoire opgebouwd en kies vaak nummers die wat onbekender zijn, maar bekendere songs staan ook zeker op mijn repertoire. Zingen is voor mij de ultieme vorm om verbinding te maken met mensen en om samen emotie en plezier te beleven!

Repertoire

Muzikaal gezien is geen stijl mij te gek, maar voel mij het meeste thuis in de Blues, Jazz, Soul en heb een voorliefde voor ballads. Ik zing graag in het Engels en Nederlands en heb ook gezongen in het Frans, Jiddisch en Russisch. Voor mijn vijf solovoorstellingen heb ik met verschillende muzikanten gewerkt en gespeeld (pianisten: Alberto Klein Goldewijk, Ed Boekee, Rob Stoop, Nettie Krull en Nicolaas Duin, cellist: Jonas Pap, gitaristen: Robin Scherpen, Vincent Pino e.a., trompettist: Gerben Klein Willink, en contrabassist: Jet Stevens).

 

In 2013 kwam mijn album Bloed Link uit (luister op Spotify). Over de zoektocht naar mijn Joods-Russische roots. Een album vol Nederlandse en internationale invloeden, waarop ik eigen en bestaand werk zing in meerdere talen.

Vanwege mijn tweetaligheid zing ik veelal Engels, maar zeker ook in het Nederlands, soms Frans, Jiddisch en een beetje Russisch (op aanvraag). Hertalen/vertalen van songs doe ik ook. Denk bijvoorbeeld aan “Jolene” (Dolly Parton) of “Dance me to the end of love”(Leonhard Cohen) in het Nederlands.