Voice-Over

Als professionele voice-over breng ik verhalen tot leven. Door een samenspel van neutraal spreken en stemacteren maak ik een boodschap verstaanbaar. Zo zet ik sommige woorden een tikkeltje aan en leg ik de juiste energie in bepaalde zinnen. Misschien lijkt het daardoor alsof ik de tekst ter plekke verzin. Dat is precies de bedoeling, ook al werk ik meestal met een uitgewerkt script. Met mijn inlevingsvermogen en frisse en energieke karakter zorg ik dat een stem tot ‘leven’ komt.

De juiste intonatie

Mijn eerste spotje sprak ik in toen ik zestien jaar was. Sindsdien heb ik mij ontwikkeld als professionele stem. Het allerleukste vind ik om samen met de opdrachtgever een tekst tot leven te brengen en de juiste tone of voice te vinden.

Ik spreek zowel luchtige en vrolijke als zakelijke en serieuze teksten in. Dat kan door de grenzeloze bandbreedte van mijn stem: vrouwelijk, enthousiast, direct, spatzuiver, hoog, laag, snel of zacht.

Tweetalige voice-over

Hoewel ik een geboren Amsterdammer ben, heb ik een Engelse achtergrond. Met mijn tweetalige achtergrond spreek ik net zo makkelijk Engelse als Nederlandse stemmen in.

Stemfragmenten:

Van audioboeken tot podcasts

Van audioboeken en animaties tot presentaties en documentaires; ik spreek ze allemaal in. Je kunt me herkennen van radio- en tv-commercials van Sloggi Invisible, Lego, Coca-Cola, Philips of audioboeken van Storytel. Vanuit mijn ervaring als voice-over en moderator ben ik ook inzetbaar voor podcasts.

Vanuit mijn persoonlijke drijfveren werk ik het liefst samen met organisaties die te maken hebben met duurzaamheid en bijdragen aan een betere en gezondere wereld voor mens en dier. Ook producties rondom persoonlijke ontwikkeling en bewust leven liggen dicht bij mijn hart. Per jaar spreek ik vrijwillig twee of drie voice-overs in voor een goed doel. Denk je dat ik jou kan helpen?

Tarieven

Mijn tarieven als voice-over vind je hier.

Ben je op zoek naar een (tweetalige) voice-over professional? Ik beschik over een homestudio*, maar kom net zo graag bij je langs in een externe studio.

*In mijn homestudio neem ik voice-overs op met het programma Pro Tools en spreek ik stemmen in op een Blue Bird microfoon. Als opdrachtgever kun je via Skype met de opname meeluisteren.

REVIEWS

Ik help je graag om jouw verhaal tot leven te brengen
email: emmelie@emmeliezipson.nl – WhatsApp: +31-(0)626198298

KvK nr: 34285061 -​Btw nr: NL001975665B61