Online Events: Hoe zorg je ervoor dat je deelnemers voldoende geprikkeld en geboeid blijven?

Emmelie Zipson | Moderator | Host (online) events | Voice over

Online Events: Hoe zorg je ervoor dat je deelnemers voldoende geprikkeld en geboeid blijven?

Voorlopig zullen veel evenementen voornamelijk online blijven plaatsvinden en we weten allemaal dat op online events het voor deelnemers veel lastiger is om hun aandacht erbij te houden. Hoe houd je de energie hoog, zodat je deelnemers niet afhaken? Daarover vertel ik meer in deze blog.

Belangrijk is om vooraf te bepalen wat het doel is van je event en hoe het programma is opgebouwd. Vaak is die namelijk niet altijd even helder en dit zijn zomaar een paar belangrijke onderdelen waar ik je advies over kan geven. Voorbereiding is hierbij echt key. Misschien nog wel meer dan bij een live event.

Bij online events verslapt de aandacht snel. Je wordt bijvoorbeeld afgeleid door een geluid, want je zit toch in je eigen ruimte. Hier zijn een aantal tips om je publiek echt geboeid te houden.

Mijn Top 5 Tips om je publiek geboeid te houden tijdens online events

  1. Zorg dat je gaat samenwerken met een professionele streaming partij, een goed technisch team met veel ervaring. En dat kan naargelang je budget een heel grote studio zijn met een uitgebreid team, maar dat kan ook kleiner. En ik ken meerdere partijen, dus daar kan ik je zeker in adviseren.
  2. Zorg dat er voldoende interactie is. Online pols zijn hartstikke leuk en een goede manier om te gebruiken voor interactie met je deelnemers. Maar wat ook een hele mooie vorm is zijn break-out sessies, zodat je toch de groep in tweeën of drieën kunt splitsen en je naargelang met meerdere moderators of gespreksleiders een bepaalde workshop kan doen of een masterclass. Interactie is echt heel belangrijk! Wat ik ook zelf vaak doe: laat deelnemers antwoorden op een vraag met één woord en dat op te schrijven op een stuk papier en dat te tonen in de camera. Die vind ik zelf ook altijd heel leuk.
  3. Zorg dat je ook af en toe een beetje in beweging blijft en komt. Dat zijn hele goede energizers om mensen wakker te maken. Dat kan bijvoorbeeld met opzwepende muziek. En dan denk je misschien: ja, nee, maar dat kan echt niet bij dit event. In mijn ervaring vinden zelfs de droogste mensen dat eigenlijk stiekem best vermakelijk. En je kan ook even je beeldscherm uitzetten en dan alsnog even strekken en bewegen.
  4. Creëer interactie met een leuke quiz, bijvoorbeeld of een winactie. Dit zorgt ervoor dat mensen misschien toch een beetje ‘eager’ worden. Het gaat dan niet echt om de prijs, maar dat je gewoon een  amusant quiz  element toevoegt gerelateerd aan de content van het online event.
  5. Vul je online event met inspirerende sprekers of andere gasten. Vaak zijn dat natuurlijk vak gerelateerde mensen. Houd er rekening mee dat niet iedereen online kan presenteren. Zorg dat je iemand vindt die daarin ervaren is en het leuk vindt om dat via een camera te doen.

Nou, dit zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om jouw deelnemers geboeid te laten blijven meedoen. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt of heb je hulp nodig bij het organiseren van je online event?

Misschien zoek je wel een presentator voor online events? Plan dan geheel vrijblijvend een virtuele koffie met me in, zodat we kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen!

By Emmelie
Emmelie zipson

Wat valt er te nou vertellen over moderaten of voice-over werk?! nou, een heleboel.
Graag neem ik je mee in de wereld van modereren live en online.
Hier deel ik in korte blogs mijn ervaringen en geef ik je waardevolle tips!

 

You May also like…

Ik help je graag om jouw verhaal tot leven te brengen
email: emmelie@emmeliezipson.nl – WhatsApp: +31-(0)626198298

KvK nr: 34285061 -​Btw nr: NL001975665B61