Over Mij

Als voice-over en moderator doe ik niets liever dan verhalen vertellen en de toon zetten.
Met mijn tomeloze energie en enthousiasme betover ik luisteraars of een publiek. Dat doe ik niet zomaar. Ik neem je mee in mijn verhaal.

Emmelie Zipson

Creëren en Vertellen

Met mijn levendige fantasie bedacht ik als klein meisje acts en voerde ik toneelstukjes op. Ook speelde ik harp, zat ik op een koor en deed ik aan atletiek. Met mijn vader, die regisseur en acteur is, zat ik vaak in het jeugdtheater. Stilzitten kon ik niet; ik wilde me uiten. Creëren en vertellen voelden heel natuurlijk voor me. Mijn moeder, die psychotherapeute is, leerde me goed luisteren en scherpe vragen stellen. Ik wilde de wereld beter begrijpen en was altijd op zoek naar verhalen. Zo nodigde ik klasgenoten bij mij thuis uit om ze te interviewen en ving ik hun verhalen op mijn bandrecorder.

Mijn grote droom was om actrice te worden. Ik was vastbesloten om die droom te volgen en werd aangenomen bij de Toneel & Kleinkunstacademie. Ondertussen werkte ik in de horeca, speelde ik rolletjes in tv-series en deed ik stemmenwerk. Later maakte ik als actrice, cabaretière en zangeres mijn eigen voorstellingen en toerde ik het hele land door. Toch leidde mijn pad me een andere kant op.

 

“Ik had een droom en ging daarvoor”

Van Actrice naar Moderator

Toen ook de theaterwereld door de crisis inzakte, ging ik bij mezelf te rade. Mijn manager wees me op mijn talent voor presenteren en stelde me voor als dagvoorzitter.
Ik zag in dat ik met mijn theaterachtergrond ook een andere markt kon bedienen en in plaats van het vertellen van eigen verhalen ook verhalen van bedrijven en organisaties kon vertellen. Hoe spannend ik het ook vond, ik greep die kans met beide handen aan en begon als dagvoorzitter bij Speakers Academy.

Verbinding met anderen

Vanuit mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsreis heb ik geleerd om trouw te blijven aan mezelf. Door in verbinding met mezelf te staan, creëer ik verbinding met anderen. Onderwerpen die me aan het hart gaan en in het verlengde liggen van wie ik ben zijn vrouwelijk leiderschap, menselijk gedrag, persoonlijke ontwikkeling en een duurzame leefstijl. Graag moderate ik events waar deze thema’s centraal staan. Vanwege mijn brede interesses en inmiddels opgedane kennis in diverse sectoren ben ik echter breed inzetbaar.
Nu breng ik verhalen en personages tot leven. Of dat nou op een podium of achter de microfoon is; als rasverteller breng ik verhalen en personages tot leven.
Voel jij dat ik jou kan helpen? Wil jij impact maken met je organisatie, event, product of dienst?

Ik help je graag om jouw verhaal tot leven te brengen
email: emmelie@emmeliezipson.nl – WhatsApp: +31-(0)626198298

KvK nr: 34285061 -​Btw nr: NL001975665B61