De Do’s en Don’ts bij het organiseren van een online event

Emmelie Zipson | Moderator | Host (online) Events | Voice over

The Do’s en don’ts bij het organiseren van een online event

Do’s en don’ts. Wat kan er echt niet in de aanloop of voorbereiding van een online event? Of tijdens een online event, omdat iedereen in slaap valt en er dan vervolgens geheid geen aanmeldingen meer komen. Ik deel graag wat tips, do’s and don’ts met je in deze video.

Nu we fysiek nog steeds niet in grote groepen bij elkaar mogen zijn, blijven online events enorm groeien. Nou, dat iedereen hier leert, dat is een feit. We vinden allemaal het wiel opnieuw uit. Zowel eventmanagers, technische teams, als moderators. En door ervaring en door de feedback van kijkers leren we. Maar wat kan je nou beter niet doen in de voorbereiding of tijdens een online event? 

Vermijd eeeellenlange presentaties. Ja, dit vind je misschien nog grappig. Best leuk om te doen trouwens, maar serieus laat het niet gebeuren. En doe het niet. Als je weet dat je een geweldige spreker te pakken hebt, maar als je weet dat die heel lang van stof is, leg uit dat het echt korter en beknopter moet. We hebben al niet zo’n lange spanningsboog en online al helemaal niet. Houd het beknopt, behapbaar en gooi er voldoende storytelling in om het persoonlijk te maken en herkenbaar voor de kijker.

Te donker of de overbelicht. Check hoe het licht is. Als je thuis zit, je hebt natuurlijk speciale lampen, maar je kan het ook heel erg goed oplossen met daglicht. en als de zon schijnt dat je gewoon goed checkt hoe je er uit ziet en dat je goed zichtbaar bent. Is het wel een studio en je hebt weinig budget, laat je dan adviseren door een technische partij om er achter te komen wat je minimaal nodig hebt. Klein en simpel is prima, maar je wil wel dat het professioneel overkomt en dat de sprekers goed zichtbaar zijn en dat jij en de sprekers goed te verstaan zijn.

Weinig afwisseling, weinig afwisseling, weinig afwisseling, saai, saai, saai,

Saai.. waarom deed ik hier ook alweer aan mee? Weinig afwisseling, saai.

Er is niks zo erg dat als je deelnemers hebt, die gewoon op geen enkele manier geïnspireerd worden. En ik heb het in andere video’s ook gedeeld,

Zorg voor voldoende afwisseling. Verras je kijker, want het laatste wat je wil is dat het saai vinden.  Tot zover mijn tips. Er zijn natuurlijk nog veel meer do’s en don’ts, maar ik wil niet dat jullie het saai gaan vinden dus ik stop. 

Nee grapje! Want,

heb jij nog aanvullingen of andere do’s en don’ts?

Laat het me weten in de comments of stuur me een berichtje, dan plannen we iets in!

 

 

 

 

 

By Emmelie
Emmelie zipson

Wat valt er te nou vertellen over moderaten of voice-over werk?! nou, een heleboel.
Graag neem ik je mee in de wereld van modereren live en online.
Hier deel ik in korte blogs mijn ervaringen en geef ik je waardevolle tips!

You May also like…

Ik help je graag om jouw verhaal tot leven te brengen
email: emmelie@emmeliezipson.nl – WhatsApp: +31-(0)626198298

KvK nr: 34285061 -​Btw nr: NL001975665B61