Hoe blijf je als deelnemer gemotiveerd tijdens een online event?

Emmelie Zipson | Moderator | Host (online) events | Voice over

Val jij ook altijd in slaap bij online events? Raak je snel afgeleid tijdens webinars? Als ervaren moderator en dagvoorzitter van virtuele congressen en evenementen deel ik graag mijn expert tips die jouw concentratie en focus kunnen verstreken tijdens je deelname aan een online event.

Voorlopig zullen veel evenementen online blijven plaatsvinden. Thuis dus. En dat thuiswerken kennen we inmiddels allemaal. Dat zorgt voor meer afleiding. Althans, bij mij wel. Even een wasje doen, oh de deurbel gaat, een pakje aannemen, toch eventjes kijken naar die rommel daar op je bureau en ga zo maar door. Voor de een is het fijn, maar de ander vindt het heel lastig. Het zorgt in ieder geval voor onrust.

Vier tips die jouw concentratie vergroten en jouw focus versterken tijdens een online event   

  • Zorg allereerst dat je een rustige ruimte om je heen creëert. Dus als je aan een bureau zit, zorg ervoor dat al onnodig papierwerk en spullen opgeruimd zijn of in ieder geval uit het zicht zijn voor jezelf en de kijker.
  • Verzeker jezelf van goed licht en zorg dat je goed verstaanbaar bent. Er is niets zo irritant als naar vage schaduwen kijken of een storend of onverstaanbaar geluid. Dus zorg dat je dat ook goed van tevoren hebt gecheckt. Desnoods door even met een vriend, vriendin of collega te bellen en feedback aan elkaar te vragen. Zorg ervoor dat jouw achtergrond er rustig uit ziet en dat jij goed zichtbaar bent.
  • Maak het een beetje prettig voor jezelf. Zorg dat je koffie hebt, iets kleins te eten of thee, zodat je niet de hele tijd het beeld uit hoeft te lopen.
  • Zorg dat je een kan met water naast je hebt staan. Als je ineens moet spreken en een kikker in je keel hebt, dan kun je een slok water nemen. Dat praat een stuk prettiger. Ook handig tegen een droge mond trouwens.

Als je deze simpele tips toepast en daar echt aandacht aan besteed zul je merken dat je veel gemotiveerder en gefocust bent om bij te dragen aan het online event. En geloof me, dat draagt weer bij aan de algehele energie en de sfeer van het event.

Wil jij meer weten over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een online event? Ga dan naar mijn website!

 
By Emmelie
Emmelie zipson

Wat valt er te nou vertellen over moderaten of voice-over werk?! nou, een heleboel.
Graag neem ik je mee in de wereld van modereren live en online.
Hier deel ik in korte blogs mijn ervaringen en geef ik je waardevolle tips!

 

You May also like…

Ik help je graag om jouw verhaal tot leven te brengen
email: emmelie@emmeliezipson.nl – WhatsApp: +31-(0)626198298

KvK nr: 34285061 -​Btw nr: NL001975665B61