Hoe kies je de juiste dagvoorzitter?

Emmelie Zipson | Moderator | Host (online) events | Voice over

Hoe kies je de juiste dagvoorzitter voor jouw event?

Iemand met veel energie, die vrouw met charisma of die grappige presentator die heel veel kennis heeft over een bepaald onderwerp, of nee die bekende met die krullen. Hoe heet die ook alweer? 🙂

Tja, hoe kies je nu de juiste dagvoorzitter?

Net als bij acteurs heb je ook veel verschillende dagvoorzitters. De Ă©Ă©n heeft een achtergrond met journalistiek, de ander komt uit de televisiewereld en weer een ander heeft een theater achtergrond. Dan heb je nog mensen die vanuit hun expertise, omdat ze veel over een bepaald onderwerp weten, dagvoorzitter zijn.

En wat dacht je dan van stijl: serieus, energiek komisch, lichaamstaal, non-binair, vrouw, man of een duo-presentatie. Veel variatie en veel mogelijkheden. Hoe zie je als organisatie dan door de vele bomen het bos nog?

Daarom geef ik je graag drie gedachtes mee bij het kiezen van de juiste dagvoorzitter 

BN’er?

Veel bedrijven kiezen voor een bekende Nederlander. Bekendheid brengt nou eenmaal iets speciaals met zich mee en zorgt bij veel mensen voor een wow-effect. Maar het wil niet altijd zeggen of het een goede dagvoorzitter is en of het aansluit bij de boodschap die jij als opdrachtgever wilt delen. Zoek eerst uit wat anderen zeggen over samenwerkingen, voordat je lukraak een BN’er boekt. En kijk ook eerst goed naar wat er nodig is, in plaats van wat meteen de aandacht trekt.

‘Fame is a form of misunderstanding’ – Madonna

Zoek je iemand die bijvoorbeeld alles weet over artificial intelligence en goed over dat onderwerp kan inhaken als gespreksleider, houdt dan goed in de gaten dat die ook nog een goede verbinder blijft en de rode draad van het event weet vast te houden. Feeling blijft houden met de kijkers. Een expert kan namelijk ook doorslaan in zijn of haar kennis en hierdoor de focus verliezen op het algehele event en dat is zonde.

Diversiteit

Houd rekening met diversiteit, afhankelijk van wat je wilt uitdragen natuurlijk. Over smaak valt niet te twisten, maar gelukkig is er steeds meer vraag naar vrouwelijke dagvoorzitters.

En net als bij andere sectoren is deze gendergelijkheid een must. Ik leid bijvoorbeeld geen gesprekken of panels meer waarbij enkel witte mannen aanwezig zijn, want kom nou, we leven anno 2021. Naast diversiteit zijn thema’s als vrouwelijk leiderschap, duurzaamheid, zorg, kunst en cultuur thema’s die mij goed liggen en waar ik me hard voor maak.

Stijl en expertise

Kortom, zoek van tevoren goed uit wat je belangrijk vindt; non-binair, vrouw, man een duo-presentatie, een bekendheid, welke ervaring hij of zij heeft, expertise en kijk naar stijl. Wil je meer weten of heb je een aanvullende tip? Deel hem dan vooral met me.

Heb je andere vragen over dit onderwerp, stuur me dan een privé berichtje of een mailtje en dan plannen we wat in.

 

 

 

By Emmelie
Emmelie zipson

Wat valt er te nou vertellen over moderaten of voice-over werk?! nou, een heleboel.
Graag neem ik je mee in de wereld van modereren live en online.
Hier deel ik in korte blogs mijn ervaringen en geef ik je waardevolle tips!

You May also like…

Ik help je graag om jouw verhaal tot leven te brengen
email: emmelie@emmeliezipson.nl – WhatsApp: +31-(0)626198298

KvK nr: 34285061 -​Btw nr: NL001975665B61